JellyPages.com

January 27, 2011

surat chenta tahap cipan mengandung !!

Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurika nak mamak ali khandaq yang juai sik lemax . skit punya berduyung beratuq berebut nak makan nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua bagai ekor lembu jantan bertina dipunggung masing-masing. Kehadiranmu bersama gas-gas petronas, esso dan gas pelepas setelah makan telor rebus dan molekul-molekul hidrogen menerjang segala kekusutan yang membelit tali perutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan shahdu macam ketagihan strawberry sisha..

Kau juga mengajarku erti cinta, singa laut,beruang kutub, penguin,boya tembaga,kambing salji, mee rebus, cendol, koridor, kotak pensil, tali kasut,kapor kasut dan pasu bunga. Kala itu, kita bagaikan Nobita dan Sizuka. Kau dan aku umpama Kurt Cobain ciciak kobeng dan Rafeah Buang iji rasid yang tidak dapat dipisahkan. Malangnya percintaan yang mendapat liputan meluas hingga ke planet Cap ayam Luku Liki Malu Desi itu telah mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan seluruh penternak lipan di Burma, penternak siput babi atau nama baru siput khindzirdi Taiwan. Kau pergi jua ketika Kuala Lumpur dengan menaiki proton saga tahun 1985 1.3 warna putih milik saudaramu ketika itu KL sedang bersiap sedia menjadi tuan rumah Sukan Komanwel 1998.Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada penebangan pokok getah secara besar-besaran di Lembah Bidung dan secara total terkambusnya semua lubang-lubang lombong bijih .Pemergianmu menyebabkan aku menghidap penyakit murung selsema burung dan hepatitis-Q secara mengejut.Ketiadaanmu memaksa aku memakai topi keledar yang hege dua puluh hengget yang separuh sirim setiap masa sebagai langkah keselamatan. Aku seperti tidak percaya dengan apa yang telah terjadi. 

Aku bagaikan tergelincir dari orbit bumi dan terpelanting ke ruang angkasa, apabila daya tarikan graviti terhadapku tiada lagi berfungsi setelah aku tersungkur dalam percintaan yang berlarutan hingga ke rubber-set dan rubber estate . Seluruh perjalanan hidupku menjadi gelita macam bil TNB tak terbayar. Aku bagaikan terperangkap di dalam gua yang gelap dan ditemani stlagit dan stlagmit yang bagai sembilu digua hantu kapur.Kondominium cinta yang kita bina dari makgat basikal bmx dan kipas helikopter akhirnya musnah setelah kau berpaling tadah.Ternyata sikapmu mulai berubah bila Malaysia mula melancarkan satelit MEASAT-1 ke ruang angkasa raya. Sejak itu kau sering melarikan diri bila terserempak dengan abang iparku. Akhirnya aku menyedari bahawa diri tidak diperlukan lagi dalam hidupmu..Yelah kau siapa dan aku nih siapa bagaikan burung unta yang tak pandai terbang dengan helang hitam..yang gah gebu dan macam hero arr atas langit biru..kan kan kan?

Sejak kau tiada, aku sering menyendiri berbual-bual dengan pokok betik dan pokok nyior dan pokok taugey untuk mengisi masa lapang. Kadang-kadang aku mengikat botol oren dan tin-tin minuman agar tiang rumah nampak lebih cantik dan bunyian seram bila ditup angin. . Saban hari aku termenung di dalam peti sejuk mengenangkan dirimu yang entah kemana menghilang.Aku cuba bermain badminton sambil makan mi hailam untuk melupakanmu dan kekadang aku cuba memetik tali piano bagaikan sebuah guitar eric clipton alaa tuh penyajak macam a samad said tuh laa..hehehehe tetapi aku tak berdaya. Lalu aku membakar mesin basuh dan kereta perdana v6 emak aku dan motor LC135 milik abang aku dan membelasah empat ekor itik serati, 7 ekor ayam serama , dua ekor kucing siam, 5 ekor hamster milik jiran sebelah sebagai tanda aku tidak bersalah...tanda protes..berpakaian bersih mengunakan Fab puteh bersih yang terbaru.

Mengapa? Mengapa sayang? Mengapa ini semua bisa terjadi? Mengapa setelah kau curi hatiku, kau rompak cintaku lantas kau bunuh cintaku sehingga kau terbunuh dalam kemalangan cinta yang ngeri. akhirnya kau mencari gantiku..Kejam weyy!! sayangku..Aku bagaikan terhimpit dan dihimpit oleh guni-guni batu yang kau timpakan di atas kepala dan belakangku. Derita yang kautimpakan itu adalah bebanan yang terlalu berat untuk ku tanggung bagaikan mendukung 275 ekor biawak dan 386 ekor anak beruk. Dan kini segala harapanku hancur berkecai bagaikan aku terjatuh dari Menara Kuala Lumpur dan dihempap oleh Menara Berkembar Petronas lalu tersangkut di celah landasan LRT dan kemudiannya digilis pula keretapi Komuter hingga hati aku hancur berkecai. Oh! terlalu berat dugaan yang kutempuhi kini. Aku menangis tanpa air mata tapi hingus kuning pekat yang memeleh dibawah idungku..Kini segalanya telah pun berakhir. Aku sedar siapa aku. Aku hanya insan biasa yang suka makan mi segera mee hao liau atau mee sedap . Aku bukan McGyver, McDonald's, Superman atau Kesatria Baja Hitam atau Kluang Man atau Cicak man Aku juga bukanlah Sudirman seperti yang kau idam-idamkan. Perpisah terakhir menyedari kekurangan diri ku dan kekurangan kemudahan awam di tempat sendiri. Tak perlu dikesali lagi kerana nasi telah menjadi nasi ayam dan tin sardin yang ku genggam ini telah pun luput satu hari tarikhnya. dan semua hadiah pemberianmu termasuk enjin kapal selam, enjin mesin rumput , enjin Sekoi telah dijual kira pakai kati dan duitnya aku belikan mesin pengering air mata...

Walaupun segalanya telah pun berakhir, disini, diatas pokok getah ini aku tetap menunggu kau akan kembali sambil menoropong setiap kapal terbang yang lalu dilangit biru . Selagi ada nafas ini, selagi ada kompleks membeli-belah Giant,dan Mydin selagi ada kedai kasut selipar di sekitar Pasar Payang,selagi kumpulan Pekida tidak berpecah, aku tetap menunggumu sehinggalah mentari terbelah lapan. Namun aku menyedari bahawa penantianku hanyalah sia-sia belaka. Akhirnya aku mengambil keputusan mektamad untuk menunggu di tiang elektrik dihadapan rumahku berbuah. kalau tiang elektrik berbuah nanti, aku poskan buahnya kepadamu. Nak tak? Tolong bagi alamat supaya dapat aku poskan diri ku ini bersama buah pokok letrik padamu...Aku tahu semua ini kerana cintaku yang tersangat sayanggggggg giler pada mu..kau tahu kan...macam screw yang ada pada hatiku longgar dan nak tercabut..Lastest news aku tahu yang kau tinggal kat sebelah Pasaraya Maideen kat aberdeen..tunggu gua datang dengan batang penyapu terbang KRZ2000..gua cuwik dari harry potter yang tinggal dijalan kebun bunge..sceret garden..ahahahahhahahaha ..0 budak maen batu serembang: